Centar za komunikaciju i savetovanje

psihoterapija,licni razvoj, edukacija

                              Savetodavni rad sa muškarcima

Edukativni program

 

Već nekoliko godina savetujemo muškarce u raznim okolnostima i u vezi sa različitim problemima. Tokom tog vremena shvatili smo da se malo zna i govori o psihologiji muškaraca i specifičnim problemima sa kojima se muškarci danas susreću. Zbog toga smo se upustili u istraživanje domaće i strane literature, kao i statističkih podataka. Informacije i činjenice do kojih smo došli demantovali su naše uverenje da muškarci danas dominiraju svetom. Otkrili smo da se, uprkos brojnim problemima sa kojima se muškarci susreću, danas malo pažnje poklanja problemima muškaraca i zato smo se angažovali u ispunjavanju praznine koja danas postoji.

Želimo da Vas pozovemo na program koji smo osmislili za profesionalne savetnike tokom kojeg ćete steći znanja i veštine potrebne za savetodavni rad sa muškarcima. Kroz ovaj program moći ćete da saznate i razumete zašto su muškarci danas u krizi, kako je do toga došlo kao i da usvojite veštine kojima ćete moći da pružite kvalitetniju podršku svojim muškim klijentima.

Najvažnije teme koje ćemo obraditi tokom programa:

·         Predrasude i činjenice o muškarcima

·         Specifičnosti u razvoju dečaka

·         Bolesti zavisnosti

·         Agresivnost, nasilje, ratne traume

·         Muška seksualnost

·         Uloge savremenog muškarca

·         Savetodavni rad sa muškarcima u različitim okolnostima.

Program je namenjen trenutnim i budućim profesionalnim savetnicima koji rade ili žele da rade sa muškarcima. Uslovi za prisustvovanje programu su diploma ili status studenta na nekom od humanističkih ili društvenih fakulteta (psihologija, medicina, pedagogija, sociologija, teologija, filozofija…)

Autori i voditelji programa:

·         Sanja Perković-Goga – dipl. psihološkinja i TA psihoterapeutkinja sa iskustvom u savetovanju: muškaraca žrtava nasilja, maloletnih počinilaca krivičnih dela, muškaraca sa problemom patološkog kockanja i muškaraca sa problemima u svakodnevnom funkcionisanju.

·         Stevan Svilokos – doktor medicine i TA savetnik sa iskustvom u savetovanju: muškaraca sa problemom zavisnosti, muškarcima žrtvama nasilja, muškarcima sa problemom nedostatka inicijative. Autor je i voditelj programa Seminar socijalne dinamike muško-ženskih odnosa namenjenog muškarcima.

Voditelji programa su osnivači Udruženja građana Pravo muškarca i stalni stručni saradnici u časopisu Men's Health.

Polaznici dobijaju sertifikat Strenum-Centra o pohađanju programa u trajanju od 30 sati.

Vrednost celokupnog programa iznosi 150 evra za Novi Sad i 180 evra za Beograd i plaća se u dinarskoj protivvrednosti (odjednom na prvom susretu ili u dve rate na prvom i četvrtom susretu).

Za program se možete prijaviti putem e-maila strenum@gmail.com ili

putem telefona 060-75 705 75.

O novim terminima oodryavanja i prijavljivanja cete biti blagovremeno obavesteni.

 

 

Vasa iskustva vezana za treninge i radionice Strenum-Centra

 • "Pre nekoliko meseci sam isla na radionice - motivacija za učenje i svih pet susreta sa Sanjom mi je mnogo pomoglo, podiglo samopouzdanje i uvidela sam neke stvari koje nika..."
  Olivera M.
  studentkinja
 • "Nedavno sam sa svojom terapeutkinjom dosla do zaključka da je asertivni trening bio okidač za mnoge pozitivne promjene koje sam napravila u mom zivotu. U nekim zemlj..."
  Zeljka Stevanovic
  utisak
 • "Prosla sam asertivni trening koji mi je mnogo koristio u mom svakodnevnom zivotu u komunikaciji sa bliskim osobama, kao i sa onima sa kojima se povremeno srećem. Nauč..."
  Ivana